Tuesday, May 30, 2006

Cei mai « priceputi Sanitari » sunt anul acesta de la Colegiul National Gh. Lazar din Sibiu si Scoala generala nr. 3 din Cisnadie


Cele mai bune 12 echipaje de « Sanitarii priceputi » din judetul Sibiu, s-au infruntat vineri, 19 mai 2006, la etapa judeteana a concursului de sanatate si prim ajutor « Sanitarii priceputi », desfasurata la scoala generala nr. 25 din Sibiu.

Pentru etapa judeteana de la Sibiu s-au calificat 7 echipaje de scoala generala : Scoala Generala Nr. 12, Sibiu; Scoala Generala Nr. 18, Sibiu; Scoala Generala cu clasele I VIII, Avrig, Scoala Generala Nr. 1, Cisnadie; Scoala Generala Nr. 3, Cisnadie; Liceul Teoretic A.T Laurian, Agnita; Scoala Generala Nr. 4 Medias, si 5 echipaje de liceu : Colegiul National Gh. Lazar, Sibiu; Grupul Scolar ec. adm. G. Baritiu, Sibiu; Liceul Teoretic O Ghibu, Sibiu; Liceul Teoretic G. Gundisch, Cisnadie; Liceul Teoretic A.T. Laurian, Agnita. Aceste echipaje si-au dovedit indemanarea practica si cunostintele teoretice in cadrul etapelor zonale, desfasurate in luna aprilie la Cisnadie, Medias si Sibiu, fiind cele mai bune din cele 46 de echipaje prezente.

Echipajele au avut de trecut doua probe : una teoretica, constand intr-un test grila de prim ajutor, cunostinte despre educatie de sanatate si Cruce Rosie si o proba practica, de acordare a primului ajutor unei victime simulate de catre voluntarii Crucii Rosii. In cazul liceelor, a fost necesara o proba de baraj cu 3 vicitime, pentru departajarea primelor doua echipaje clasate. Astfel castigatorii concursului au fost echipajele Colegiului National Gh. Lazar din Sibiu si Scolii generale nr. 3 din Cisnadie.

« Concursul „Sanitarii priceputi” este unul din concursurile cu traditie ale Crucii Rosii, organizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean si Promovarea Sanatatii si ne bucuram sa vedem ca in fiecare an el atrage un numar mare de copii si tineri, dornici sa isi demonstreze cunostintele de prim ajutor » a declarat Claudia Popa, directorul Crucii Rosii Sibiu.

Toti participantii au primit premii oferite de Crucea Rosie Sibiu, precum si de sponsorii : SC Sun Copy SRL, SC Best SRL si SC Alcomsib SRL.

No comments: