Tuesday, May 30, 2006

7 zile. 7 Valori. 7 Principii... si mult rosu :)



Luna mai, luna Crucii Rosii, cea de-a patra editie a targului Info Social si Saptamana Nationala a Voluntariatului au constituit prilej de sarbatoare pentru toti cei care au trecut prin centrul Sibiului si in Medias in saptamana 8-14 mai.

Targul Info Social a mobilizat peste 3700 de sibieni si medieseni incepand cu 8 mai, Ziua Mondiala a Crucii Rosii, pentru a se imbraca in rosu si a-si arata apartenenta la Miscarea de Cruce Rosie, a se implica ca voluntari, a se informa despre responsabilitate sociala si ingrijiri in comunitate.

Anul acesta, dorinta organizatorilor a fost sa ofere un program variat participantilor, astfel incat fiecare sa isi atinga obiectivele prin participarea la Targ. Astfel, atat organizatiile cu traditie in asistenta sociala cat si organizatiile tinere, sau cele de tineret (care au participat pentru prima data anul acesta) s-au bucurat de acesta a patra editie.

Targul Info Social a beneficiat de participarea unui numar mare de persoane publice care au promovat valorile Crucii Rosii. Printre acestia se numara: dl. Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, dl. Marin Craciun, subprefect, dl. Vasile Duca, directorul executiv al DMSSF Sibiu, dl. Daniel Thellmann, primarul Mediasului, dl. Teodor Neamtu, viceprimarul Mediasului si Petru Scantei, presedintele Crucii Rosii Sibiu.

Nici jurnalistii nu au ezitat sa imbrace tricourile Crucii Rosii si sa discute cu sibienii. Astfel, dna. Diana Luca, reporter al ProTV Sibiu, dl. Traian Deleanu, redactor sef adjunct la Ziarul de Sibiu, dra. Gabriela Roman, reporter Prima TV, dna. Doris Lupu, reporter Radio Vocea Evangheliei si dl. Alexandru Duca, reporter Tribuna, au explicat sibienilor importanta Principiilor Fundamentale ale Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Participanti: 31 organizatii neguvernamentale si institutii publice din reteaua Info Social si nu numai (Crucea Rosie Sibiu, Asociatia Provita – Biroul de Consiliere pentru Cetateni, ARAPAMESU, Directia de Sanatate Publica – Biroul de Promovare a Sanatatii, ALEG, Caritas, Serviciul de Asistenta Publica al Primariei Sibiu, AJOFM Sibiu, Agentia Nationala de Tineret, Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Sibiu, Pro Democratia, Consiliul Local al Tinerilor, Fundatia Comunitatii, Elsa, Solidus, Ascensium, SSM Hipocrates, As. Sf. Nicolae, C.S.C. Sf. Andrei, Sinergii, Phoenix Speranta, Unitatea de Asistenta Medico-Sociala Medias, Caritas - Medias, Civitas Mediensis, Asociatia Bolnavilor de Diabet si Oncologici, Asociatia Femeilor ecumenice, Primaria Medias, SOS Kinderdorf Cisnadie si Crucea Alb-Galbena) au oferit informatii despre serviciile pe care le ofera sau drepturile de care cetatenii pot beneficia in domeniul social si au recrutat voluntari pentru programele proprii.

Luna Crucii Rosii, Targul Info Social si Saptamana Nationala a Voluntariatului s-au desfasurat intre 8-14 mai in Sibiu si Medias si au fost organizate de reteaua Info Social si Crucea Rosie Sibiu, impreuna cu Sinergii Medias, Prefectura Sibiu. Partener: ProVobis Cluj Napoca. Parteneri media: Magic fm, radio Vocea Evangheliei, Pro fm, radio Ring Medias, Pro TV Sibiu, Tribuna, Ziarul de Sibiu.

No comments: