Wednesday, May 07, 2008

De Ziua Crucii Rosii avem noi grija de tine - invata sa ai si tu grija de ceilalti!

De ziua noastra iti sarim noi in ajutor - de maine ajuti tu! In 8 mai ne sarbatorim pentru ca este Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii. Anul acesta motto-ul dupa care ne ghidam este "mai bine sa previi decat sa tratezi".

Vino sa sarbatoresti alaturi de noi pe Bulevardul Nicolae Balcescu, joi 8 mai intre orele 14-16. Afla cum poti sa te implici in activitati si joaca "alb sau rosu" alaturi de voluntarii nostri.

Pentru ca ideea de prevenire a dezastrelor a devenit o necesitate, Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a sporit Fondul de Urgenta pentru Dezastre de la 10 milioane de Franci elvetieni la 25 de milioane, pregatind mai mult personal international si regional pentru dezastre.

Dar oricat de mult ne-am implica financiar, primele resurse de care avem nevoie suntem noi: oamenii. Pentru ca suntem oameni pentru oameni, pentru ca ne implicam voluntar fiindca suntem convinsi ca nu ne trebuie bani ca sa ne pese.

Daca vrei sa vii alaturi de noi si sa te implici in programele noastre umanitare nu ezita. Poti sa fii voluntar, sa lucrezi cu varstnicii si cu copiii. Poti sa gasesti consiliere la grupul de suport si poti sa te califici sau recalifici in meseria de ingrijitor batrani sau babysitter. Si daca ai curaj, daruire si dorinta sa ajuti poti sa inveti primul ajutor si sa devii voluntar in Detasamentul de Interventie in caz de dezastre.

No comments: