Monday, May 19, 2008

Apel umanitar pentru China

Crucea Roşie Română lansează un apel umanitar de urgenţă, în beneficiul victimelor cutremurului devastator din China, în prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România.
Pentru a susţine această campanie, va fi prezentă vedeta Mihaela Rădulescu, voluntar dedicat al Crucii Roşii Române.

În data de 12 mai a.c., cutremurul de 7,9 grade pe scara Richter a provocat o tragedie umanitară în sud-vestul Chinei: peste 16.000 de persoane decedate, mai mult de 26.000 de persoane rănite, 30.000 de persoane îngropate sub clădirile dărâmate şi peste 10.000 de persoane sunt date dispărute.

Pentru a susţine operaţiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar, Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie a lansat un Apel Internaţional de Urgenţă. Suma necesară pentru asistarea a aproximativ 100.000 de persoane afectate de dezastru, timp de 12 luni este de 12.431.215 euro.

Crucea Roşie Română se alătură eforturilor Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie şi lansează “Apelul pentru China”.
“Am iniţiat campania Apel pt China pentru a veni în sprijinul Crucii Roşii Chineze pentru asistarea victimelor acestui dezastru natural. În acelaşi timp, dorim să atragem atenţia asupra faptului că şi România este expusă la risc seismic iar populaţia trebuie pregătită pentru a reacţiona cât mai eficient în astfel de situaţii.

În paralel cu apelul de colectare de fonduri, Crucea Roşie Română desfăşoară, în parteneriat cu Petrom, campania naţională de pregătire a populaţiei pentru dezastre. In eventualitatea producerii unui dezastru natural, trebuie să fim pregătiţi să acţionăm corect în vederea reducerii numărului de victime. Populaţia României trebuie să-şi însuşească cultura reacţiei la dezastre.

Începând de azi 19 mai, în principalele oraşe ale ţării vor fi amplasate corturi de Cruce Roşie, unde se vor distribui materiale informative privind modalităţile prin care se pot face donaţii şi broşuri privind pregătirea populaţiei în caz de dezastru” - Mihaela Geoană, Preşedintele Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Crucea Roşie Română a deschis la BRD, Sucursala Piaţa Romană, două conturi speciale, în care pot fi depuse contribuţii:
LEI: RO02BRDE410SV61136934100
EURO: RO35BRDE410SV27880794100

De asemenea, a fost deschisă o linie telefonică în reţeaua Romtelecom, 0 900 900 002, unde se pot face donaţii de 2 euro/apel. În reţelele de telefonie mobilă Vodafone, Orange şi Cosmote va fi alocat un număr comun de SMS, la care se pot face donaţii de 2 euro/sms.

“Când am văzut dezastrul produs de inundaţiile din 2006 am avut reacţia imediată de a organiza campania “vedete pentru sinistraţi”. Aţi venit alături de mine şi aţi participat personal la o acţiune fără precedent. Atunci am înţeles împreună ce mult contează să vrem, să putem şi să reacţionăm imediat. Vă chem din nou în ajutorul celor rămaşi fără adăpost, fără trecut, fără amintiri, fără familii – victimele cutremurului din China. Omenia nu are graniţe, iar din darul nostru poate că nu se face rai acolo, dar sigur se face iadul suportabil, măcar pentru copii chinezi. Crucea Roşie Română şi eu vă chemăm să devenim o echipă de salvare. Rog jurnaliştii români să faca echipă cu noi - ajutaţi-ne să comunicăm coerent şi eficient care sunt prioritaţile. Ştiu cât de multe vedete sunt oameni minunaţi, aşa ca le cer din nou sprijinul. Ştiu cât de multe companii de succes şi-au dovedit responsabilitatea socială şi grija pentru comunitate, de aceea le cer participarea preţioasă. Ştiu câţi oameni necunoscuţi au suflete frumoase- îi aştept, alaturi de Crucea Rosie”- Mihaela Rădulescu, voluntar Crucea Roşie Română.

Fondurile colectate prin campania „Apel pentru China” vor fi utilizate de către Federaţia Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie pentru acoperirea necesităţilor imediate ale persoanelor afectate, conform normelor internaţionale de transparenţă financiară. Se vor elabora raportări financiare regulate, pe care Crucea Roşie Română le va prezenta public.

Invităm pe toţi cei care vor să sprijine efortul umanitar internaţional, companii, oameni de afaceri, organizaţii guvernamentale şi neguvernamentale, să răspundă apelului nostru.

No comments: