Friday, September 26, 2008

La revedere Crucea Rosie Sibiu :)


Cu 7 ani in urma preluam filiala Sibiu avand ca obiectiv profesional revigorarea activitatilor si dezvoltarea unor proiecte care sa raspunda nevoilor locale.

In toti acesti ani, filiala a trecut prin mai multe procese de dezvoltare organizationala, fiind create proceduri noi si implementate standarde de calitate care sa asigure respectarea Principiilor noastre Fundamentale si atingerea obiectivelor stabilite.

Incetul cu incetul, pe langa ajutoarele de urgenta pentru populatie si institutii, Sanitarii priceputi si cursurile de surori de Cruce Rosie au aparut proiecte, servicii si activitati noi: Altfel - educatia de sanatate de la egal la egal, Serviciul de mos Craciun, Servicii de ingrijiri comunitare, Servicul de echipamente medicale, Detasamentul de interventie, Luna Crucii Rosii, Lideri pentru maine, Viitorul carierei mele, Empowerment - mobilitate internationala de tineret, Info Social, Saptamana interactiva, Clubul de arta, Clubul de Aur - gimnastica si activitati de timp liber pentru persoane varstnice, servicii de prim ajutor, cursurile de calificare pentru ingrijitoare batrani la domiciliu si babysitter, cursul de prim ajutor. Cele mai multe dintre ele, chiar daca au pornit de la un proiect cu durata limitata in timp, au fost continuate prin eforturile proprii ale filialei. Altele au trebuit stopate in lipsa sustinerii financiare. In acelasi timp au fost dezvoltate parteneriate cu majoritatea institutiilor si organizatiilor activand in domeniile noastre de interes.

Echipa care initial era formata din director, contabil si o mana de voluntari s-a marit constant, in functie de activitatile derulate. In acesti ani au activat in Crucea Rosie Sibiu 34 de angajati si colaboratori si peste 500 de voluntari. Sediul a fost renovat cu ajutorul Crucii Rosii Germane si logistica imbunatatita substantial, pentru a putea raspunde nevoilor unei organizatii active.

Din pacate, chiar daca au fost identificate modalitati de sustinere financiara, acestea nu au reusit sa asigure stabilitatea filialei. In aceeasi perioada, organizatia mama a trecut si ea la randul sau printr-un proces lung de modificari organizationale, care si-a pus amprenta si asupra filialei.

Crucea Rosie Sibiu reprezinta in acest moment o organizatie cu foarte mult potential si sper ca in anii urmatori sa devina din ce in ce mai puternica pentru a contribui cu adevarat la imbunatatirea vietii persoanelor vulnerabile. Am speranta ca veti ramane alaturi de Crucea Rosie Sibiu in implementarea misiunii sale umanitare, atata timp cat isi va respecta Principiile sale Fundamentale si caracterul apolitic.

Ma bucur ca am avut ocazia de a dezvolta filiala Sibiu si implicit, de a contribui la dezvoltarea Crucii Rosii Romane si a domeniului social si educational din Sibiu si urez mult succes noii echipe!

3 comments:

Carti fara pret said...

Felicitari Claudia pentru toata activitatea si daruirea!

Anonymous said...

Ai facut treaba buna atat in Brasov cat si in Sibiu. O sa ne fie dor de tine

Serban said...

Crucea Rosie Sibiu este o prezenta vie in Sibiu si asta ti se datoreaza tie, Claudia! Multa bafta pe meleagurile unde vei merge si multa sanatate! PS: sint sigur ca Alex Neaga va face treaba buna, il stiu de mic.