Thursday, September 11, 2008

Invata pentru tine!

Luna septembrie vine cu o noua serie de cursuri organizate de Crucea Rosie Sibiu. Incepand cu aceasta saptamana se fac inscrieri pentru cursul de calificare in meseria de ingrijitoare batrani la domiciliu, precum si pentru cursul de prim ajutor si salvare in apa.

Nici nu s-a finalizat bine ultimul curs de calificare organizat de Crucea Rosie Sibiu, ca deja sunt 10 persoane doritoare sa se califice in meseria de ingrijitoare batrani la domiciliu. Persoanele interesate de acest curs fie lucreaza in spitale sau institutii de ingrijire din judetul nostru, fie sunt persoane care doresc sa lucreze in Uniunea Europeana in domeniul ingrijilor la domiciliu si stiu ca abilitatile dobandite in urma calificarii iti pot aduce un post mai bun si implicit, mai multe beneficii. Cursul este deschis tuturor celor care au peste 18 ani, platesc taxa de curs de 415 lei, isi depun dosarul continand copii dupa actele de identitate, de studii si adeverinta medicala si trec o testare de aptitudini. Inscrieri se mai pot face pana in 22 septembrie, la sediul filialei, urmand ca la finalizarea cursului cu durata de 4 luni de zile, participantii sa primeasca un certificat de calificare recunoscut international.

Pe langa cursul de prim ajutor, destinat tuturor celor care doresc sa invete ce sa faca pana la sosirea ambulantei in cazul unui accident, Crucea Rosie Sibiu lanseaza in aceasta toamna un curs de salvare in apa, cu metodologie de la Crucea Rosie Germana. Doritorii trebuie sa aiba peste 18 ani, o forma fizica buna atestata de doctor, sa fi absolvit un curs de inot si sa completeze un formular de inscriere. La finalul cursului, ei vor putea sa activeze ca si salvamari in stranduri si piscine, oriunde in Uniunea Europeana.

« Avem foarte multe solicitari, nu doar din Sibiu, ci si din strainatate pentru personal de ingrijire sau persoane pregatite in prim ajutor si salvare in apa. Inclusiv tinerii au posibilitatea rapida de a-si face rost de bani de buzunar lucrand cateva ore pe saptamana in timpul lor liber. » a declarat Claudia Popa, directorul filialei Sibiu.

Mai multe informatii puteti primi de la sediul filialei Sibiu, din str. Xenopol nr. 1 sau telefoane : 0269-217646, 0741-118975.

1 comment:

Carti fara pret said...

off topic: Marea intalnire a bloggerilor la Sibiu duminica 21 septembrie, ora 18 la beraria Trei Stejari (terasa). Pentru info, comentarii si inscrieri vezi in Mazemania