Monday, March 06, 2006

Doua concursuri pentru copii si adolescenti

Sibiu, 3.03.2006 – Copiii si adolescentii din Sibiu sunt asteptati sa se inscrie incepand cu 6 martie la doua concursuri organizate de Crucea Rosie Sibiu si sa invete spiritul UMANitatii!

Filiala Sibiu a Crucii Rosii Romane organizeaza in perioada martie – mai 2006 doua competitii locale: Concursul de desene „Crucea Rosie in orasul meu” si Concursul de scenarii „UMANitate”. Actiunile fac parte din campania UMANitate, ce urmareste cresterea in randul comunitatii sibiene a gradului de intelegere a valorilor umanitare precum si cresterea notorietatii si a atitudinii favorabile fata de Crucea Rosie Sibiu.

Concursul de desene „Crucea Roşie în oraşul meu”, aflat la editia a doua, se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 si 14 ani. Juriul format din membri ai Crucii Rosii va desemna cinci castigatori, premierea acestora urmand a avea loc in data de 8 mai 2006, la sediul Crucii Rosii, in prezenta presei. Premiul consta in participarea la o saptamana interactiva organizata de catre voluntarii filialei. De asemenea, toate desenele vor fi expuse timp de o luna in sediul si panoul Crucii Rosii Sibiu, iar cele castigatoare vor fi afisate si pe site-ul www.crucearosie.ro.

Concursul de scenarii „UMANitate” este o noutate a filialei si se adreseaza adolescentilor intre 15 si 20 de ani. Participantii trebuie sa se organizeze in echipe formate din minim 2 - maximum 5 persoane si sa trimita un scenariu de teatru de maximum 30 pagini pe tema „UMANitate”. Premierea va avea loc pe 8 mai 2006: tinerii castigatorii vor participa la tabara internationala „Lideri pentru maine”, iar scenariul castigator va fi pus in scena la teatrul Gong din Sibiu.

Desenele si scenariile se trimit pana la data de 1 mai 2006 pe adresa Crucii Rosii Sibiu, str. Xenopol nr. 1, Sibiu- 550159.

No comments: