Monday, March 03, 2008

Zi de sarbatoare pentru Protectia Civila din Romania
















Crucea Rosie, Armata, Jandarmeria, Politia, Pompierii, SMURD, Ambulanta. Ce au in comun toate acestea ? Sunt parte activa a Comisiei Judetene de Aparare impotriva Dezastrelor din Sibiu. Sunt cei la care apelam atunci cand suntem in impas... atunci cand cineva drag este ranit, atunci cand natura se revolta, atunci cand suntem atacati. Sunt oamenii care ne dau siguranta in situatii de urgenta si dezastru.

Piata Mare, Sibiu, 28 februarie. Ceremonie, fanfara, defilari. Emotii. Protectia Civila din Romania a sarbatorit 75 de ani de la infiintare.

Crucea Rosie Sibiu a fost prezenta la festivitati fiind parte activa a comunitatii din orasul de pe Cibin. Imbracati in rosu si gata de actiune, voluntarii nostri s-au luptat cu vantul puternic, care le-a dat batai de cap la ridicarea cortului. Gata instalat, in cele din urma :), cortul s-a umplut de copii dornici sa afle cat mai multe despre ce inseamna si cum se acorda primul ajutor premedical. Detasamentul de interventie in caz de dezastre s-a pus pe treaba si a facut demonstratii micutilor. « Cei mici au fost foarte draguti. Au pus intrebari si s-au implicat in demonstratii », povesteste Claudia. « Le-am aratat cum se pun atelele », intervine Alex, « sa vezi cum tineau manutele sa le arat ; erau foarte interesati despre ce si cum se face ».

Aceasta sarbatoare a avut inainte de toate un scop informativ. Participantii au prezentat sibienilor aparatura si tehnica de interventie. Astfel, Protectia Civila a devenit mai vizibila, mai cunoscuta si modul in care actioneza mult mai facil de inteles de catre sibieni.

Apoi fanfara a tacut, masinile de interventie s-au retras, corturile s-au strans si piesajul cotidian s-a asternut din nou peste Piata Mare.

No comments: