Tuesday, September 11, 2007

14 ore de concurs de prim ajutor

Etapa nationala a concursului destinat echipelor de prim ajutor din cadrul detasamentelor de interventie a Crucii Rosii Romane s-a desfasurat in acest weekend la Eforie Sud. Concursul a inceput in seara zilei de vineri, cu verificarea truselor de prim ajutor si a continuat in dimineata zilei urmatoare cu proba teoretica. Din pacate, ca urmare a vremii nefavorabile si proastei organizari, proba practica s-a desfasurat in sala de sport a unui liceu local, celor 5 probe fiindu-le alocate aproape 14 ore! La finalul concursului, indelung contestat de mai toate echipajele (modalitatea de jurizare, inadvertentele in enuntarea probelor si multe altele) echipajul nostru s-a clasat pe locul 6, inaintea filialei Suceava si in urma filialelor Tulcea, Dambovita, Sectorul 1, Arad si Brasov.

"Pentru noi a fost o experienta mai mult decat utila, pentru ca am invatat mult din acest concurs. Ne-au displacut insa gafele si atitudinea juriului fata de echipajul nostru. De aceea dorim sa propunem modificari la Regulamentul de organizare al concursului, pentru ca acesta sa se desfasoare cat mai obiectiv cu putinta" a declarat Cristian Cernestean, formator de prim ajutor al filialei Sibiu.

Dorim totodata sa multumim firmelor VENTURELLI PROD Avrig si AVI & F Sibiu care au facut posibila deplasarea noastra la acest concurs.

1 comment:

Anonymous said...

La acelasi gen de organizare am participat si eu la faza natioanala de anul trecut din Muntii Parang, aceleasi conditii meteo, aceiasi sala de sport. Cred ca sunt anumite preferinte fata de anumite echipaje.Dar sunt de parere...ca daca esti bun nu are ce sa depuncteze.Mult succes in continuare!