Wednesday, June 06, 2007

Ce face Crucea Rosie Sibiu in iunie ? :)

Intotdeauna iubesc internetul si browserele... mai ales cand scriu un blog nou si chiar cand vreau sa il postez, pagina se blocheaza si continutul este pierdut :D. In fine, din categoria "ce vraji a mai facut nevasta mea" - in cazul acesta Crucea Rosie Sibiu :) - iata programul lunii iunie: rapoarte, inscrieri, curs, inscrieri voluntari, zona dezastre, pregatiri tabara si iar rapoarte... si doua cluburi noi noute pentru copii si varstnici :D. Printre picaturi, movie night cu voluntarii si iesit la strand... Enjoy!

(Claudia Popa)


Inscrieri noi pentru cursurile de ingrijitoare batrani la domiciliu si babysitter

Crucea Rosie Romana, filiala Sibiu incepe inscrieri pentru un nou curs de ingrijitoare batrani la domiciliu, desfasurat in colaborare cu AJOFM Sibiu. Astfel, pentru a se califica sau recalifica in aceasta meserie, persoanele interesate trebuie sa isi depuna un dosar continand : copie dupa cartea de identitate, copie dupa ultimul act de studii, curriculum vitae, adeverinta medicala cu mentiunea « apt pentru curs » si cerere tip, care se obtine de la sediul filialei. Taxa de inscriere este de 15 lei, iar taxa de curs 400 lei. Somerii sau persoanele aflate in evidenta AJOFM Sibiu beneficiaza de gratuitate. In momentul de fata filiala Sibiu instruieste echipa de ingrijiri la domiciliu a Serviciului Public de Asistenta Sociala Sibiu.

In acelasi timp, filiala Sibiu incepe inscrieri pentru un nou curs de babysitter in Sibiu si Medias. Dosarul de inscriere este asemanator cursului de ingrijitoare batrani, taxa este 415 lei, iar cunostintele dobandite oferind posibilitatea cursantilor de a ingriji copii mici sau sugari.

Diplomele obtinute in urma celor doua cursuri de calificare sunt recunoscute national si international.

Informatii se pot obtine de la sediul filialei Sibiu, din str. Xenopol nr. 1, telefon : 0269-217646.


Prim ajutor in apa ... sau la (con)curs :P

Inceputul vacantei ofera prilejul voluntarilor de la Crucea Rosie Sibiu sa dobandeasca noi competente in domeniul primului ajutor. In urma participarii la cursul de perfectionare « Primul ajutor in apa (Water rescue) », sustinut intre 28-30 mai, la Alba Iulia, de catre Crucea Rosie Germana – landul Baden, coordonatorul programului de dezastre si prim ajutor, Cristian Cernestean va instrui la randul sau voluntarii din detasamentul de interventie. Pregatirea se va desfasura la bazinul Olimpia, in cursul lunilor de vara.

« Voluntarii vor invata cum sa scoata victima din apa, cum sa inoate imbracati, cum sa se elibereze din prinderea de gat si sufocarea de la spate si vor exersa resuscitarea. » Cristian Cernestean, coordonator program dezastre & prim ajutor.

Cei mai experimentati membri ai detasamentului, vor lua parte, in 23 iunie, pe valea Stezii, la Rasinari, la o noua editie a etapei zonale pentru echipele de prim ajutor din cadrul detasamentelor de interventie din cadrul Crucii Rosii Romane. Ei vor concura cu echipe din judetele Alba, Bistrita Nasaud, Caras- Severin, Hunedoara, Mehedinti, Mures. Competitia va consta intr-o proba teoretica si 3 probe practice de interventie simulata in accidente cu victime multiple.

Detasamentul de interventie in cazuri de dezastre este format din voluntari peste 18 ani, instruiti in prim ajutor si are ca scop asistenta persoanelor vulnerabile in cazul unui dezastru, in conformitate cu functiile de sprijin ale Crucii Rosii Romane din HG. 2288/2004.

Persoanele interesate sa faca parte din detasamentul de interventie se pot adresa filialei Sibiu, str. Xenopol nr. 1, telefon : 0269-217646.

Tot la sediul filialei se pot obtine informatii si despre cursurile generale de prim ajutor, cunostinte care nu ar trebui sa lipseasca nici unei persoane!


Noi recrutari de voluntari la Centrul de voluntariat Solferino


Pentru ca ne-am gandit ca vrei sa traiesti o vacanta la maxim, ti-am pregatit o multime de activitati in care te poti implica ca voluntar! Sunt activitati proprii sau ale organizatiilor neguvernamentale din Sibiu, in domeniul social sau al educatiei, destinate in special categoriilor vulnerabile. In plus ai ocazia sa dobandesti abilitati practice de lucru in echipa, secretariat, comunicare sau leadership! Daca te motiveaza in viata si alte lucruri in afara de cele materiale, este timpul sa faci voluntariat la Centrul de voluntariat Solferino!

Inscrieri se pot face in fiecare zi, de luni pana vineri, intre 9 - 17, la sediul nostru din str. Xenopol nr. 1. Persoana de contact: Andra Gligor.

Centrul de voluntariat Solferino este un proiect finantat de Uniunea Europeana prin programul Phare Societatea Civila – Dezvoltarea sectorului ONG.


Jocuri interactive pentru copii si gimnastica pentru varstnici

Crucea Rosie Sibiu te invita sa petreci o vara activa si sanatoasa ! Pana la 1 iulie te poti inscrie intr-unul din cele doua cluburi ale filialei destinate copiilor si persoanelor varstnice. Ele vor functiona pe perioada iulie – septembrie 2007.

Piticot, este clubul de vacanta destinat copiilor intre 6-12 ani, din Sibiu, cu intalniri bi-saptamanale. In cadrul lui, copiii se vor juca, vor invata cum sa se mentina sanatosi si frumosi, vor face sport, drumetii si activitati de voluntariat comunitar, specifice varstei lor. Activitatile se vor desfasura in parcul Sub Arini si la sediul filialei Sibiu.

Clubul de aur, este clubul destinat persoanelor peste 60 de ani, din Sibiu, care doresc sa se mentina active. Pentru ele, voluntarii Crucii Rosii le-au pregatit sesiuni de gimnastica speciala pentru varsta a treia, jocuri diverse, drumetii si activitati de voluntariat comunitar, specifice varstei lor. Activitatile se vor desfasura in parcul Sub Arini si la sediul filialei Sibiu.

Pentru inscriere, doritorii vor completa un formular la sediul filialei Sibiu din str. Xenopol nr. 1, telefon : 0269-217646.

No comments: