Wednesday, April 23, 2008

Da 2% pentru programele Crucii Rosii Sibiu!

Salveaza fisa, completeaza cu datele tale personale si trimite la directia financiara de care apartii pana la 15 mai! Sau adu fisa la sediul nostru si o sa o depunem noi. Iti multumim!


Read this doc on Scribd: fisa 230 crsb

De prin activitatile curente adunate...

Daca saptamana trecuta a fost dedicata promovarii voluntariatului, saptamana aceasta este destinata campaniei europene a vaccinarii si rapoartelor mai putin interesante, dar extrem de necesare... Saptamana viitoare Crucea Rosie Sibiu este in vacanta, dar numai pana in 2 mai, cand alaturi de Autoritatea Nationala de Tineret participam la evenimentele din 2 mai destinate sarbatoririi Zilei Nationale a Tineretului si Noaptea Alba. O sa ne gasiti asigurand primul ajutor la concursurile sportive din Piata Mare si in Rasinari, organizand jocuri la centrul de tineret... Un inceput in forta pentru luna MAI, luna Crucii Rosii!

Monday, April 21, 2008

Mijlocul saptamanii, cel plin de surprize



In mod traditional, etapa zonala Sibiu a concursului Sanitarii priceputi este una calitativ ridicata. Isi spun cuvantul experienta indelungata de participare si ambitia tinerilor. De data aceasta am avut o multime de surprize: la scolile generale, echipajele din localitatile limitrofe Sibiului au depasit categoric echipajele din municipiu. La licee, desi ele sunt cele care se vor califica pentru etapa nationala, am avut foarte putini competitori: doar 5. Si de data aceasta am avut numeroase echipaje care nu au lucrat ca o echipa, nu au dat importanta diagnosticului major, punand viata victimei in pericol. De asemenea, o insuficienta pregatire a profesorilor a facut ca punctajele la proba practica sa fie foarte mici.
Din cele 17 scoli participante s-au calificat pentru etapa judeteana: Regina Maria, Seica Mare, nr. 13 si nr. 24, in timp ce liceele care merg mai departe sunt: Ghibu, Textil si Goga.
Trebuie sa multumim scolii 25, gazda competitiei si victimelor noastre curajoase.
Faza judeteana se anunta de pe acum una foarte grea si plina de surprize placute pentru toti participantii!

Tuesday, April 15, 2008

O alta zi, la fel de interesanta

Cine spunea ca marti sunt doua ceasuri rele, mare dreptate avea... Dis de dimineata ne-am pregatit pentru etapa zonala Medias a concursului Sanitarii priceputi. Plecati cu o usoara intarziere, am avut de a face cu o ploaie abundenta, ceea ce a facut ca cele 13 echipaje prezente sa se inghesuiasca in sala Clubului copiilor din Medias pentru a putea evolua la cele doua probe. Din fericire, copiii au fost receptivi, astfel incat ne-am organizat rapid. Daca pentru echipajul de liceu calificarea nu a fost o problema majora, ei participand si in trecut la concurs, echipajele de scoala generala s-au confruntat cu cel mai mare obstacol: resuscitarea cardio-respiratorie pe manechin. Din nefericire aceasta etapa a avut un bilant negativ, 7 echipaje primind zero puncte la proba practica... mai aveam putin si credeam ca vom descalifica toate scolile generale, asta ar fi fost cu adevarat senzational :( Pana intr-un final, restul echipajelor ne-au demonstrat ca orice obstacol poate fi trecut, astfel ca scoala nr. 8 din Medias si scoala generala din Bazna s-au calificat pentru etapa judeteana.

Plecati in tromba, am ajuns cu o ora intarziere in Sibiu, tocmai bine pentru a vedea inceputul sirului de sticle de plastic! Mai multe poze pe acest subiect pe http://voluntar.blogspot.com :)

Monday, April 14, 2008

O zi minunata de luni :)

Ziua de luni a debutat cu dreptul :) Soare, caldura si multa voie buna, toate acestea in parcul Tineretului, acolo unde copiii de la scoala Radu Salajan au desenat imaginea lor despre voluntariat, in cadrul primei activitati a Saptamanii Nationale a Voluntariatului! Insotiti de doua doamne profesoare, cei 14 "pitici" au umplut terenul de baschet cu voluntari care ofera ajutor, copii, flori, fluturi si un soare radios :)

De la ora 15, in incinta Clubului Copiilor din Cisnadie, a debutat si concursul de sanatate si prim ajutor Sanitarii priceputi. 4 echipaje de scoala generala si 2 de liceu s-au infruntat intr-o sesiune de calificari pentru etaja judeteana, care va avea loc in mai, in Sibiu. Singura nota de 10 la proba practica a fost data de exigentul juriu echipajului scolii generale Gustav Gundisch, format din 5 elevi de clasa a V-a... pe cat de micuti, pe atat de rapizi in efectuarea corecta a manevrelor de prim ajutor :)

Aceasta saptamana se anunta extrem de interesanta :)

Thursday, April 10, 2008

Sanitarii priceputi 2008

Luna aprilie aduce cu ea o noua editie a concursului de prim ajutor si cunostinte de sanatate "Sanitarii priceputi", desfasurat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu. Ca de fiecare data, scolile si liceele si-au desemnat echipajele participante la concurs si au inceput pregatirea elevilor. Acestia urmeaza sa isi arate indemanarea practica in cadrul a doua probe, una teoretica, continand intrebari despre miscarea de Cruce Rosie, educatie de sanatate si prim ajutor si una practica, de prim ajutor.


Etapele zonale se vor desfasura in judetul Sibiu dupa urmatorul program:

-centrul Cisnadie (si zona)-14.04.2008 ora 15 la Clubul Copiilor Cisnadie

-centrul Medias (si zona)-15.04.2008 ora 10 la Clubul Copiilor Medias

-centrul Sibiu- 16.04.2008 ora 10-scoli generale; -ora 14-licee la Scoala nr 25 Sibiu

Castigatorii etapelor zonale se vor confrunta in luna mai la etapa judeteana, care va avea loc in municipiul Sibiu.

Pentru informatii: Cristian Cernestean, Crucea Rosie Sibiu, 0269-217646.

Tuesday, April 08, 2008