Wednesday, February 20, 2008

ATENTIE! Inselaciune in numele Crucii Rosii!

In ultima saptamana am fost contactati telefonic de mai multe primarii din judetul nostru care au fost sunati de catre dl. Rusu Ioan, promitandu-li-se facilitarea unui transport de alimente in schimbul achitarii unei parti din transport sau achizionarii unor cartele telefonice. Acest domn nu are nicio legatura cu organizatia noastra, a comis deja infractiuni similare in alte judete si se pare ca nu poate fi prins. Va rugam de indata ce primiti un astfel de telefon sa anuntati de urgenta Politia! De asemenea, aveti posibilitatea sa verificati veridicitatea oricarui voluntar, angajat sau colaborator de-al filialei noastre contactandu-ne la sediul nostru din str. Xenopol nr. 1, telefon 0269-217646 sau 0741-118975.

Tuesday, February 19, 2008

Crucea Rosie Sibiu este alaturi de tine, fii si tu alaturi de noi !

Directioneaza 2% din impozitul pe venit catre Crucea Rosie si implica-te in programele noastre. Salveaza vieti impreuna cu detasamentul de interventie in caz de dezastru. Acorda alaturi de noi primul ajutor. Sprijina dezvoltarea personala a tinerilor sibieni prin programele de educatie de la egal la egal pe teme de sanatate. Fa miscare alaturi de varstnici si pregateste lideri pentru maine. Poti sa faci toate acestea prin directionarea a 2% din impozitul pe salariu si esti parte din Miscarea umanitara de Cruce Rosie.

Programele Crucii Rosii Sibiu se adapteaza mereu nevoilor beneficiarilor nostri. Domeniile in care actionam sunt: pregatirea si interventia in situatii de dezastre, promovarea valorilor umanitare, educatia de sanatate si serviciile sociale.

Sub umbrela acestor patru domenii desfasuram multe proiecte dintre care Pregatirea pentru dezastre si Sanitarii priceputi, proiecte prin care voluntarii detasamentului de interventie in caz de dezastru si elevii din scoli gimnaziale si licee sunt instruiti in acordarea primului ajutor premedical; Altfel, proiect care urmareste promovarea temelor de sanatate pentru tineri prin educatie de la egal la egal, teatru, materiale informative; Clubul de aur, proiect ce presupune gimnastica pentru varstnici si terapie ocupationala pentru batranii singuri. Crucea Rosie Sibiu organizeaza de asemenea in fiecare an tabara Lideri pentru maine, in care se desfasoara ateliere de formare si dezvoltare personala alaturi de instruire in caz de nevoia acordarii primului ajutor.

Alatura-te cauzei noastre umanitare directionand 2% din impozitul pe venit pe anul trecut. Completeaza fisa 230 cu SN CRUCEA ROSIE ROMANA, FILIALA SIBIU – cod unic de identificare 4408836 – (IBAN) RO21RNCB0227036062930001

Fii mereu la curent cu ce se intampla in organizatia noastra de pe blogurile Crucii Rosii Sibiu.

Monday, February 18, 2008

Nunta, distractie, concursuri si certificate de casatorie

Saptamana trecuta anuntam oamenii sa se pregateasca de nunta. Saptamana aceasta suntem alaturi de ei in recuperari dupa o petrecere de pomina in care am casatorit cupluri celebre ca Deep Purple, Tanda cu Manda, rusi mascati in rusoaice cu motociclisti. Am casatorit chiar si bebelusi cu... cu cine mai stie?! Mai trist a fost ca maritisul nu a durat decat 24 de ore cu certificat, restul ramanand sa fie in suflet. Cadoul de nunta oferit de Crucea Rosie Sibiu a tinut sa ridice un semn de exclamatie asupra protectiei impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite. Cadoul?! Prezervative, evident!

Si pentru ca a fost o nunta in toata regula ne-am pus invitatii la dans... si nu oricum, ci cu presa. Nuntasii s-au jucat cu moneda buclucasa si au impartit o minge pentru amandoi. Daca va intrebati ce tot spun eu aici, aflati ca este vorba despre concursurile facute de Crucea Rosie cu ocazia Valentine's Day la petrecerea desfasurata in Nadine Pub&Club care a fost si sponsorul oficial al acestei manifestari.


Petrecerea intitulata "Ti-ai gasit nasul la Crucea Rosie Sibiu" a urmarit promovarea programelor de sanatate in randul adolescentilor si tinerilor sibieni.

Si nu uitati: daca anul acesta ati ratat sansa de a va casatori cu persoana iubita, Crucea Rosie Sibiu deja pune la cale nunta de anul viitor! :)

Sunday, February 17, 2008

Voluntari noi la Agnita

La initiativa doamnelor Anita Constantin, director adjunct al Scolii G.D. Teusch si Paraschiva Ocner, profesor in cadrul Colegiului Tehnic A.T. Laurian am conceput un proiect pilot de voluntariat destinat tinerilor din Agnita. Timp de 2 zile, am lucrat impreuna cu un grup de tineri pentru a identifica pobleme ale tinerilor din Agnita si modalitati de a raspunde acestora prin proiecte de educatie de la egal la egal. Rezultatele le vom vedea in martie :)


Vrei sa vezi cum a fost la cursul de Educatie pentru Drepturile Omului?

http://www.flickr.com/photos/11342331@N05/sets/72157603927773177

Friday, February 08, 2008

Lista persoanelor selectate la programele de formare

Educatie pentru Drepturile Omului

Nume Scoala
Bobes Veronica Laura Centrul Şc Pt Edu Incluzivă 1 Sibiu
Almasan Cosmina Elena CN O Goga
Olariu Irina gradinita 26 Sibiu
Stanca Lidia gradinita 33
Stanila Ana lic Gh. Lazar Avrig
Lazariciu Andreea Cristina lic. O Ghibu Sibiu
Cristea Mariana SAM IP Reteganul Orlat
Crisan Olivia Laura sc Avrig - Bradul
Bucur Anca Georgeta sc Carta
Limbasan Camelia sc Racovita
Urdea Dorina Scoala ‚Octavian Goga” Rasinari

Minoritati si Drepturile Omului

Nume Scoala
Serb Silvana Elena Centrul Şc Pt Edu Incluzivă 1 Sibiu
Burlea Codruta Dorina CN O Goga
Ion Cristina CN Pedagogic A Saguna
Solomon Violeta-Hortensia Palatul Copiilor Sibiu
Schiopota Daniela SAM Iacobeni
Giurculet Veronica SAM IP Reteganul Orlat
Marcu Maria sc 10
Stoia Georgeta sc Copsa Mica
Magos Cecilia sc Seica Mare

Tuesday, February 05, 2008


Vine Valentine's Day, sau Ziua Indragostitilor asa mai pe romaneste si Crucea Rosie Sibiu este, ca de obicei, pe faza. Cum? Foarte simplu. Ne-am tot gandit cum sa fericim tinerii amorezati anul acesta? Si ne-a venit o idee geniala! Ii casatorim cu tot tacamul... pentru o zi ce e drept, dar timp de 24 de ore vor fi casatoriti cu acte in regula: certificat de casatorie, maestru de ceremonie, martori, alai, voal si papion.

Si pentru ca este o nunta cu si despre VIP-uri, trebuie sa va deghizati intr-un cuplu celebru, sau mai putin celebru, si sa va pregatiti de o petrecere de zile mari. O sa aveti parte de concursuri cu premii garantate oferite de Nadine Pub si Crucea Rosie.

Asa ca anuntati-va parintii, prietenii si mai ales iubitii sau iubitele, dupa caz, si veniti la Nadine Pub in strada Avram Iancu, in 14 februarie la ora 20 gata de nunta. Voi trebuie numai sa spuneti DA ca de restul ne ocupam noi.